Fingerfood voor een feestje

Fingerfood heeft veel voordelen als het gaat om het organiseren van een feest en het bedenken van het beste menu. Ze zien er geweldig uit en zijn relatief eenvoudig te maken. Daarnaast kunt u een veelvoud aan fingerfoods ter beschikking hebben.

Gasten zullen ook genieten van hapjes. Tijdens het maken van hun keuze zullen mensen met elkaar communiceren en plezier hebben.

Het maken van fingerfood is verre van tijdrovend en duur. Je kunt heel creatief aan de slag met de decoraties en je maakt van je buffet een kunstwerk. Als u op zoek bent naar eenvoudige en effectieve recepten voor fingerfood, lees dan verder.

Gevulde Eieren

Deviled eggs zien er erg decoratief en mooi uit. Het goede nieuws is dat iedereen ze kan maken en het recept kan gemakkelijk worden aangepast aan de individuele behoeften en de voorkeuren van de gasten die naar verwachting het feest zullen bijwonen.

Voor een enkele schotel heb je zes hardgekookte eieren, een half kopje mayonaise, mosterd, zout en peper nodig. Decoraties kunnen worden gemaakt van paprika, peterselie, munt of zelfs cherrytomaatjes.

Om deviled eggs te maken, snijd je ze elk doormidden en haal je het eigeel eruit. Gebruik een vork om het fijn te maken. Voeg de mayonaise, mosterd, zout en peper toe. Maak van deze ingrediënten een homogeen mengsel.

Neem een ​​kleine hoeveelheid van het eigeel- en mayonaisemengsel en doe dit bij de eiwithelft. Versier naar wens en schik de schaal.

Kippenvleugels

Iedereen houdt van kippenvingers. Ze zijn voedzaam en buitengewoon smakelijk. Hier is het recept dat je kunt volgen om smakelijke en opvallende kippenvingers te maken.

Voor tien porties zijn acht kippenborsthelften of de respectievelijke hoeveelheid kipfilets, een klein pakje zure room, een eetlepel sojasaus, twee eetlepels citroensap, zout, peper, olie en vulling nodig.

Je zult het kippenvlees eerst in hele dunne reepjes moeten snijden. In een aparte kom moet je de zure room mengen met het citroensap, de sojasaus en de kruiden. Doop elke kipreep erin en rol dan door de vulling.

Verwarm een ​​pan en giet er wat olie in. Bak tot de kippenvinger goudkleurig wordt. Een alternatief is om de chicken fingers in de oven te laten bakken – dit alternatief is veel gezonder dan frituren.

Minipizza

De makkelijkste manier om mini pizza te maken is door kant-en-klaar deeg te gebruiken of om het deeg zelf te maken in een broodmachine, mocht je die hebben. U kunt ook pizzabodems kopen, die al in de perfecte mini-pizzavormen zijn gemaakt.

Het beste aspect van het maken van minipizza’s is dat je elke soort topping kunt kiezen. Je kunt vegetarische pizza’s maken met tomatensaus en kaas of je kunt kiezen voor meer exotische mogelijkheden – zeevoedsel, ananas of traditionele Italiaanse pizza-toppings.

De tomatensaus gaat eerst op de mini-pizza en dan voeg je alle andere ingrediënten toe – ham, champignons, spek, kaas, tonijn, kip of wat je maar wilt. Oregano is het beste kruid om te gebruiken voor minipizza’s in Italiaanse stijl.

Verwarm de oven voor op minimaal 200 graden Celsius. De kooktijd is 20 tot 30 minuten.