Champagne bezorgen? Kies voor de beste champagnes ter wereld

Champagne is een iconische sprankelende wijn uit de regio Champagne in Frankrijk en wordt vaker gekozen voor feestvieringen. Het drinken van champagne is een symbolische manier geworden om speciale momenten in het leven te vieren. Maar achter het glamoureuze imago schuilt een geavanceerd proces van wijnmaken dat ervoor zorgt dat er een groot aantal verschillende soorten champagne te koop is. Wil je champagne bezorgen en ben je op zoek naar de beste champagne ter wereld? Wij hebben de beste champagnes voor je uitgezocht.

Champagne bezorgen? Kies voor Brut champagne

Brut champagne is verreweg de meest populaire champagne soort ter wereld en staat bekend om zijn droge smaakprofiel. Het woord “Brut” verwijst naar het feit dat de wijn weinig tot geen restsuiker bevat, waardoor het een droge en verfrissende smaak heeft. Brut-champagnes worden gemaakt van een mengsel van druivensoorten, waaronder Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Ze zijn zeer geschikt als aperitief en worden vaak gekozen voor feestelijke gelegenheden. Wil je champagne bezorgen aan iemand die het verdiend? Dan is Brut champagne een meer dan uitstekende en ook veilige keuze.

Een beetje romantiek met Rosé champagne

Rosé champagne heeft de harten van velen veroverd vanwege zijn verleidelijke roze tint en fruitige aroma’s. Deze champagne soort wordt op twee verschillende manieren geproduceerd: door kort contact tussen de most en de druivenschillen, of door het mengen van rode en witte wijnen. Het resultaat is een elegante wijn met tonen van rode bessen, aardbeien en een verfrissende zuurgraad. Rosé Champagne is een perfecte champagne bezorgen voor bijvoorbeeld een romantisch diner of een feestje.

Zoete champagne bezorgen

Terwijl Brut champagne droog is, is Demi-Sec champagne zoeter van smaak met ook een hoger suikergehalte. Deze champagne soort is minder gebruikelijk dan Brut, maar wordt nog steeds gewaardeerd door mensen die van zoetere champagne houden. Demi-Sec-champagnes gaan goed samen met desserts of als afsluiter van een mooi diner. Demi-Sec champagne bezorgen is dus een meer dan uitstekende keuze.

Champagne bezorgen uit een goed jaar

Vintage champagne wordt alleen geproduceerd in uitzonderlijk goede jaren, wanneer de druiven van een buitengewone kwaliteit zijn. In tegenstelling tot niet-vintage champagne, die wordt samengesteld uit wijnen van verschillende jaren, is vintage champagne afkomstig van één enkel oogstjaar. Dit zorgt voor de unieke eigenschappen die de vintage champagne heeft. Een meer dan goede keuze dus als je champagne bezorgen wilt.

Blanc de Blancs 

Blanc de Blancs, letterlijk “wit van wit”, is een champagne soort die uitsluitend wordt geproduceerd van de Chardonnay-druif. Dit resulteert in een verfijnde wijn met een lichte en delicate smaak, gekenmerkt door citrus aroma’s en groene appels. Blanc de Blancs-champagnes zijn perfect voor liefhebbers van frisse en levendige champagne.

Champagne van blauwe druivensoorten

Blanc de Noirs, wat “wit van zwart” betekent, wordt gemaakt van de blauwe druivensoorten Pinot Noir en/of Pinot Meunier. De schillen worden niet gebruikt bij de productie, waardoor de champagne zijn lichte kleur krijgt. Blanc de Noirs-champagnes hebben vaak een rijker en complexer smaakprofiel, met tonen van rijp rood fruit, noten en brioche. Deze champagne soort is ideaal voor liefhebbers van vollere champagne. Een zeer goede keuze dus als je champagne bezorgen wilt aan een liefhebber.